Waar je op moet letten bij het plaatsen van een verlaagd plafond voor badkamer led inbouwspots

Posted by

Door je badkamer te voorzien van led inbouwspots in een verlaagd plafond, krijg je een mooie verlichting die goed over de ruimte wordt verdeeld. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op kunt letten bij het plaatsen van dit verlaagde plafond. In een badkamer komt veel vocht kijken, wat betekent dat het verlaagde plafond extra gevoelig is voor al dit opstijgende condens. In dit artikel geven we enkele tips voor materiaalkeuze, het plaatsen van de badkamer led inbouwspots en de ventilatie, die je kunt gebruiken bij het plaatsen van je verlaagde plafond voor de led inbouwspots.

Keuze van het materiaal voor badkamer led inbouwspots

Wanneer je een nieuw verlaagd plafond gaat plaatsen voor badkamer led inbouwspots, is het handig om te zorgen dat deze zo veel mogelijk vocht kan afstoten. Kies bijvoorbeeld voor een plafond van aluminium of kunststof, dat van zichzelf al een vochtwerende laag heeft. Ook kun je kiezen voor gipsplaten of gegronde platen, die bekleed zijn met een speciaal karton dat water af kan weren.

Plaatsen van badkamer led inbouwspots in het plafond

Voor de meeste badkamer led inbouwspots is het handig om een inbouwdiepte van 10 tot 15 cm aan te houden, zodat je zeker weet dat de led inbouwspots badkamer voldoende ruimte hebben. Bij het plaatsen van de spots is het aan te raden om eerst alle elektra aan te sluiten, en dan pas het plafond te bevestigen. Dit werkt gemakkelijker, en bovendien ook veiliger.

Ventilatie voor het verlaagd plafond

Nu je verlaagde plafond is uitgerust met mooie badkamer led inbouwspots, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi en vochtvrij houden. Zorg daarom voor een goede ventilatie in de badkamer. Het openzetten van een raam is hierbij lang niet altijd voldoende, al helemaal als het buiten koud is. Deze koude lucht kan samen met het warme water in de badkamer zorgen voor extra condensvorming. Plaats dus een rooster in de badkamerdeur voor voldoende toevoer van droge lucht, of plaats een speciaal luchtkanaal. Zo ben je ervan verzekerd dat je led inbouwspots badkamer zullen blijven stralen in het verlaagde plafond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *